Nieuws

5 tips om ‘instagramable’ foto’s te maken van de Mum Flowers.

01/10/2020

Belichting

Belichting is één van de belangrijkste zaken die moeten goed zitten in je foto. Je neemt je foto best bij daglicht omdat dan de kwaliteit van het licht het best is. Zorg ervoor dat je genoeg licht krijgt om je Mum Flowers plant te fotograferen. Indien je je plant in je interieur wil fotograferen, is het best om je foto zo dicht mogelijk bij een raam te maken. Ook de kleuren zullen bij daglicht het best tot hun recht komen.

Combineer verschillende kleuren

Door verschillende kleuren Mum Flowers te combineren creëer je een dynamisch beeld. Dit kan wat uitdagend zijn, want niet elke kleurencombinatie is even geslaagd. Je kan ervoor kiezen om verschillende tinten van eenzelfde kleur te combineren, maar je kan ook gedurfdere kleurcombinaties gaan maken.

Tips: roze en oranje geven een fleurige sfeer.   

Detailbeelden

Mensen zijn vaak geneigd om de volledige plant van top tot teen op de foto te zetten. Dit kan een mooie foto opleveren, maar het levert vaak een net iets interessanter beeld op als je een close-up neemt van je bolchrysant.

Speel met scherptediepte

Door met de scherptediepte van je foto te spelen, wordt je beeld wat minder saai. Je kan ervoor kiezen om je plant in de voorgrond onscherp te maken zodat je achtergrond scherp is of je kan ervoor kiezen om je Mum Flowers plant scherp te zetten en de achtergrond onscherp zodat de plant duidelijk het onderwerp van de foto is. (Het punt waarop je scherp stelt zal scherp zijn en de rest zal onscherp zijn.)

Tip: je hoeft geen kennis te hebben van fotografie om dergelijke foto’s te maken. Ook veel smartphones hebben tegenwoordig een functie om te spelen met de scherptediepte.

Maak verschillende cadrages

Durf te experimenteren met de cadrage van je beeld. Je krijgt een volledig ander beeld door van standpunt te wisselen. Je kan spelen met je standpunt door eens van onder en eens van bovenaf te fotograferen. Dit zal meteen voor een volledig andere sfeer zorgen in je beeld.

Wij zijn benieuwd om te zien hoe jij onze tips hebt opgevolgd. Tag je instagram foto van je Mum Flowers plant(en) met @mum.flowers en gebruik de hashtag #mumflowers