Nieuws

Het positieve effect van een fleurige leefomgeving

11/10/2021

Meer en meer krijgt onze samenleving te maken met stress, depressiviteit, lockdowns, extreme weersomstandigheden,… Allemaal zaken waar we als individu weinig invloed op hebben. Maar wist je dat je je veel beter voelt als je je in je thuisomgeving omringt met bloemen en planten? De Mum Flowers toveren met veel plezier een glimlach op je gezicht.

Leuk voor jou

Bloemen en planten hebben een positieve impact op de mentale gezondheid van de mens. Zit je met een dipje? Haal dan snel een boeketje of een fleurig plantje in huis en geniet van de gezellige sfeer dat dit met zich meebrengt. Decoreer je terras met enkele kleurrijke Mum Flowers en zo kan je het zalige zomergevoel net iets langer vasthouden. Hiervoor heb je ook helemaal geen grote budgetten of een grote oppervlakte voor nodig. Wees creatief met de middelen die je hebt.

Leuk voor je gasten en buren

Het pimpen van je portiek is eerst en vooral goed voor je ego. Gasten die bij je langskomen zullen ongetwijfeld een complimentje geven bij het binnenkomen van je woning na het zien van dit fleurige welkom. Ook je buren genieten mee van je kleurrijk onthaal. Ook zij zullen bij het zien van je Mum Flowers een met een vrolijk gevoel hun dag beginnen. Bovendien werkt het aanstekelijk. Let er maar eens op waar planten aan de deur staan. De huizen rondom zullen vaak daar een voorbeeld aan nemen en ook hun groene vingers bovenhalen. Daarbovenop zal de buurt je ook vanzelfsprekend aardiger vinden. Mensen die hun inkom opfleuren worden aanzien als gezellige en warme personen.

Leuk voor de bijtjes

Door de toename van beton, asfalt en gebouwen daalt het voedselaanbod voor de bijen. Weides met wilde bloemen en planten komen steeds minder voor waardoor onze geel-zwarte vriendjes minder makkelijk aan stuifmeel kunnen geraken om zichzelf en hun nageslacht van voedsel te voorzien. Door onze Mum Flowers aan je voordeur of op het terras te zetten creëer je een fleurig voedselparadijs voor deze uitstervende diertjes. Je krijgt dus niet alleen een super gezellig exterieur. Je levert ook een bijdrage aan het eco-systeem.