Nieuws

Mum-food

04/04/2019

Dat de Belgian Mums de ideale manier zijn om meer kleur te brengen in je leven is wel duidelijk. Maar de bolchrysant heeft meer troeven dan enkel de boel opfleuren. De mums hebben een heel uitgebreid facet aan eigenschappen. In China worden ze al eeuwen gebruikt in de geneeskunde. Bij Gediflora gingen we de food kant op.

Mum Beer

Één van de Mum-food toepassingen is het chrysantenbier. Een onverwachte toepassing, maar wel eentje dat een glimlach op het gezicht van consumenten tovert. Het Mum Beer is een amberkleurig ambachtelijk gebrouwen bier met een complex, zelfs koppig aroma.

Om van dit heerlijke biertje te kunnen genieten werd een specifiek proces opgestart. Speciale planten worden met de grootste zorg en selectie geteeld onder strenge hygiëneprotocols. Van de bloeirijpe bloemen worden de bloemblaadjes geoogst en gedroogd. Uit het gedroogde mengsel van bloemblaadjes wordt vervolgens een uniek en delicaat extract geraffineerd, dat zorgt voor de unieke smaak in de Mum-kitchen.

Voor Foodies

In de Mum-kitchen staat men niet stil. Het gamma wordt uitgebreid met tal van toepassingen. Zo zijn er Mum-worstjes die ideaal zijn voor het kleine hongertje bij het drinken van het Mum Beer. Het chrysantenextract komt in de worstjes helemaal tot zijn recht en geeft een kruidige toets wat zorgt voor een bijzondere smaak. Is de aperitief verteerd en krijg je zin in een digestief? Geen probleem! Dan is er het chrysantenlikeurtje dat wordt vergezeld door de onweerstaanbare Mum-chocolade. Kortom, voor elk wat wils!

Meer info over het Mum Beer: www.mumbeer.be