Nieuws

Zeg het met bloemen

02/07/2020

‘Zeg het met bloemen’ is niet zomaar een gezegde. Al eeuwenlang hebben bloemen een culturele rol in het leven aangenomen. Je kan er een boodschap mee overbrengen en tegelijk zegt je keuze ook iets over je eigen persoonlijkheid. Lees hier meer over de betekenis van kleuren en ook de betekenis van een Belgian Mum.

Met bloemen kun je niet alleen een onderliggende boodschap overbrengen. De kleur die je kiest bij het kopen van bloemen zegt ook veel over het type persoon die je bent en over je persoonlijkheid.

Rood

Mensen die van rood houden zijn gepassioneerde mensen die van het leven houden. Deze types bruisen van energie en gaan de uitdagingen van het leven met een glimlach tegemoet.

Oranje

Wie oranje verkiest is grappig en spontaan. Deze personen houden van het genieten. Genieten van je interieur, van gezelligheid en van elkaar. Bezoekers kunnen vaak meegenieten van het enthousiasme van deze persoon.

Geel

Personen die gele bloemen kopen zijn vrolijk, zonnig, vriendelijk en optimistisch. Ze zijn eerder bescheiden en vinden het leuk om het zonnetje in huis te brengen.

Paars

Deze koper is elegant en artistiek. Deze creatieve persoonlijkheid houdt van mysterie en volgt de trends op de voet.

Wit

Een persoon die wit verkiest, heeft een open en gevoelige persoonlijkheid. Ze zijn vaak perfectionistisch en willen dat hun bloem past bij elk aspect van hun interieur.  

Roze

Roze mensen zijn gevoelig en romantisch. Ze hebben veel zelfvertrouwen en ambitie. Deze personen zijn charmant en heel modegevoelig.

Naast de kleuren hebben ook de bloemen zelf een betekenis. Zo staat een chrysant symbool voor geluk en voorspoed. In Japan staat de bloem voor zon en licht. De chrysant wordt geëerd tijdens het ‘Festival van geluk’. In China staat de bloem naast geluk ook voor duurzaamheid en nobelheid. In Frankrijk en Duitsland heeft vooral de witte chrysant een speciale betekenis. Deze staat namelijk symbool voor de waarheid.

Dankzij het steeds hipper wordende imago van de Belgian Mums is het niet onbedenkelijk dat je binnenkort een Mum cadeau krijgt. Weet dan dat de gever je het allerbeste toewenst.

Floriografie chrysant: Geluk, Gezondheid, Vriendschap, Trouw, Eerlijkheid, Bedankt (vb voor vriendschap)