Tips & Tricks
Tricks

Tricks

Be Mum, Be More

Kies een leuke bloempot die zowel past op je terras/in je interieur als bij de MUM. Plaats je MUM in de pot en ga op zoek naar een leuke plaats waar je bloem helemaal tot zijn recht komt of geef de MUM cadeau en zet iemand anders in de bloemetjes.

-1-

Je Mum is een echte zonneklopper!

Een Mum is een echte zonneklopper en vraagt veel zon. Zet je Mum in een ruimte met voldoende licht of dichtbij een raam of buiten in de zon.

-2-

Easy!

Een Mum is niet veeleisend en kan de droogte verdragen, let wel op dat je de kluit niet compleet uitdroogt. Een Mum plant verdraagt geen natte voeten, dus doseer! Laat het water nooit staan onderaan in de pot.

-3-

Geen extra bemesting nodig

Extra bemesten hoeft niet. Een Mum plant is voorzien van voldoende Mum power. Er is nog voldoende reservevoeding aanwezig om de plant lang te laten bloeien.

-4-

Mums houden niet van nattigheid

Mums houden net als jou niet van wind en regen. Zoek buiten een wat beschutte standplaats met voldoende zon. Bij vriesweer laat je je Mum plant best even binnen logeren.

-5-

Wil jij je Mum bewaren?

Knip dan de uitgebloeide takken weg tot net boven de pot. Geef dan een tijdje slechts heel af en toe wat water. Zie verder tip 6.

-6-

Nieuw leven

Nieuwe Mum scheuten zullen zich vormen = de basis voor nieuw Mum leven. We raden je aan je plant te verpotten. Verwijder gerust een deel van de oude wortels. Vul aan met verse potgrond. Zie verder tip 7.

-7-

Met liefde terug grootbrengen

Hoera! Na het uitlopen van de scheuten giet je best aan met bemest water. Top de nieuwe scheuten regelmatig zodat voldoende vertakking ontstaat.

-8-

Mum power!

En dan is er weer Mum power… geniet ervan!