Nieuws

Enthousiast met chrysanten aan de slag

08/01/2018

Geert Pattyn | bloembinder uit Geluwe

Geert Pattyn, zelfstandig bloembinder uit Geluwe, gebruikt bolchrysanten voor events, beurzen en terrasaankleding. “De bolchrysant is een dankbaar product, met veel verschillende toepassingsmogelijkheden. Ik ga telkens opnieuw enthousiast met chrysanten aan de slag.” 

Het uitgebreide kleurengamma en de lange houdbaarheid maken de chrysant een ideale plant om te gebruiken voor projecten buiten en binnen. Ik gebruik bolchrysanten voor events, beurzen en terrasaankleding. Speciale ontwerpen zoals plantaardige sculpturen vormen geen enkel probleem voor de chrysant, aangezien de pot klein is ten opzichte van het volume van de plant. Persoonlijk kan ik me dan ook geen nazomer voorstellen zonder de warme kleuren van de mooie bolchrysanten op mijn terras.” 

“Klanten staan soms – ten onrechte – weigerachtig tegenover chrysanten. In dat geval overtuig ik hen door te tonen welk breed scala aan mogelijkheden de bolchrysant dankzij haar talrijke positieve eigenschappen biedt. Als extra troef gebruik ik het argument dat de chrysant in Japan een bloem is die respect afdwingt. De bol op de Japanse vlag staat eigenlijk symbool voor de chrysant. Keer op keer zijn klanten heel tevreden met het resultaat, dankzij de sterke en mooie chrysanten.”