Nieuws

Hoe geef je je bolchrysant water?

05/09/2022

Heb jij niet de meest groene vingers en zit je bij het kopen van een plant altijd met de vraag hoeveel keer je nieuwe aankoop water moet krijgen? Lees dan zeker verder want in dit bericht leggen we uit hoe je je Mum best water geeft. Zo gaan jij en je Mum Flowers plant een kleurrijke toekomst tegemoet.

Hoe vaak

Wij adviseren om je Mum Flowers plant 1 à 2 keer per week water te geven. Een Mum is niet veeleisend en kan de droogte vrij goed verdragen. Onze kleurrijke herfstbloeiers verdragen geen natte voeten. Let er wel op dat de kluit niet compleet uitdroogt.

Hoe geef je je plant water.

Vermijd om met je waterstraal de bloemetjes van de plant te raken. Mik met je tuit tussen de bloemen zonder de plant open te duwen. Een gemakkelijkere manier om je Mum drinken te geven is door langs de zijkant water te geven meteen op de potgrond. Zo komt al het water op de juiste plaats terecht en kunnen de wortels gemakkelijk hun werk doen. Daarnaast kan je ook nog je Mum water geven door de plant een dompelbad te geven. Haal je plant uit de bloempot en vul een bak met water zodat de kweekpot van je plant tot de helft onder water staat.