Nieuws

Hoe verzorg je je Belgian Mum?

17/10/2019

Proficiat, je hebt een Belgian Mum aangeschaft in de winkel. Maar wat nu? Lees hieronder hoe je het best je nieuwe aankoop verzorgt om zo lang mogelijk van deze kleurrijke geurprinses te genieten.

Belgian Mums houden van veel licht. Kies daarom een plaatsje uit waar je Belgian Mum heerlijk kan genieten van de zonnestralen en vermijdt plaatsen waar er enkel of veel schaduw is. Geef je Belgian Mum op regelmatige basis water, maar NOOIT overvloedig. Even droog kan een chrysant wel hebben, op voorwaarde dat dit niet te lang duurt. Een chrysant houdt ook totaal niet van natte voeten. Te veel water is uit den boze. Wij adviseren om 2 à 3 keer per week water te geven. Naarmate de bloei vordert, zal de nood aan water ook afnemen. Hou daar rekening mee. Let er bij het water geven ook op dat je op de aarde giet en niet op de bloemen of bladeren.

Ga er niet van uit dat je plant geen water hoeft te krijgen als het net geregend heeft. Bij regenval loopt het water vaak gewoon langs de bolplant naar beneden, waardoor het water niet tot aan de aarde komt.

Geen gieter binnen handbereik om je Mums water te geven? Vul de gootsteen met een 3 tal cm water en zet je plantje in het water. Laat je plantje een half uur staan in het water zodat het voldoende water kan opslorpen. Daarna kan je het plantje terug in de coverpot steken en op zijn plaats terug zetten. Zo kan je Belgian Mum er weer een tweetal dagen tegenaan.

Verder heeft een chrysant weinig specifieke eisen. Met een goede verzorging heb je minstens 4 tot 6 weken plezier van de weelderige bloemenpracht. Een hebbeding voor iedere tuin, terras, orangerie, of zonnig plaatsje in huis.