Nieuws

Lang leve mijn chrysant: 4 dingen die je niet moet doen

11/09/2023

Op onze website staan een heleboel tips en tricks om zo lang mogelijk van je bolchrysant te kunnen genieten. Maar misschien is het ook interessant om eens op te sommen wat je net niet moet doen. Lees verder om de no-go’s te weten rond de verzorging van je Mum zodat je gedurende een lange tijd kan genieten van kleurrijke terrasplant.

Wat je beter niet doet met een Mum Flowers plant:

Te veel water geven:

Een Mum Flowers plant is niet veeleisend en kan de droogte vrij goed verdragen. Wij adviseren om je Mum Flowers plant 1 a 2 keer per week water te geven. Zorg ervoor dat er geen water in de pot blijft staan want onze kleurrijke herfstbloeiers houden niet van natte voeten. Mocht er toch water in de pot zijn, giet dit dan weg.

In de vrieskou laten staan:

De Mum Flowers planten houden niet van vriesweer. Indien mogelijk laat je je herfstbloeier even binnen logeren of zet je de plant op een beschutte plaats. De Mum zal je dankbaar zijn en fleurig bedanken.

In een lichte pot zetten:

Het is beter om je Mum Flowers plant in een stevige pot te steken. Dit om te vermijden dat je plant er met de eerste wind vandoor gaat. Indien je pot iets steviger is zal je minder kans hebben dat je pot omwaait. Wat de fleurigheid van je bolchrysant alleen maar ten goede komt.

Op een open vlak plaatsen:

Je Mum Flowers plant is een echte zonneklopper dus een plaats waar voldoende licht is zeker aan te raden. Maar het is ook belangrijk dat je plant voldoende beschutting heeft van andere weersomstandigheden zoals regen en wind. Hevige regen en wind kunnen ervoor zorgen dat je plant zijn fleurigheid verliest en dat willen we natuurlijk niet. Zoek dus het perfecte plaatsje met voldoende zonlicht en beschutting.